Jednodnevna putovanja za članove kluba 2016.

16.04.
07.05.
18.06.
30.07.
15.08.
16.09.
S kolesom po Suhi krajini
U Brodu na Kupi
Od Korane do Skradske Gore
Na Krivom Putu
Marija Bistrica
Mjesečeva sonata






Biciklijade 2016.

03.04.    Proljetna biciklijada
26.05.    Tijelovska biciklijada
25.06.    Putevima 110 brigade
10.07.    Karlovačke 4 rijeke
4.-7.08.  Županijska biciklijada
18.09.    Karlovačkim ulicama
Poziv  
Poziv  
Poziv  
Poziv  
Poziv  
Poziv

Višednevna putovanja za članove kluba 2016.

28.05.-05.06. Lijepa Naša
16. - 24.07. Tour d'France
13. - 15.08. Vršič i dolina Soče
26. - 28.08. Stelvio Bike Day
10. - 11.09. Pedale idu na more
Poziv
Poziv
Poziv
Poziv
Poziv

Obavijesti

REDOVNE KLUPSKE VOŽNJE
Subotom i nedjeljom, s polaskom u 08,00 h iz Haulikove (caffe bar 'Libero').

VRŠIČ I DOLINA SOČE - OTKAZANO
Mogući termin za dvodnevni izlet 24./25.09. ili 01./02.10. (subota-nedjelja).

STELVIO BIKE DAY - 26.-28.09.2016. 
Obavezne prijave i uplata kotizacije 100 Eur (50 Eur + 400 kn) na sastanku u utorak 23.08.2016. u 19,00 h u klubu. Utovar prtljage u četvrtak od 19,00 do 20,00 h, u garaži u Grabriku. Okupljanje u petak od 07,00 do 07,30 h u garaži, polazak u 08,00 h. Vođa puta: Ž. Grbić.

Stelvio Bike Day 2016.

- Stelvio Bike Day 2016. -

Prad am Stilfserjoch (910 m) – Passo dello Stelvio (2.758 m)

26. – 28. 08. 2016.

stelvio1
- Passo dello Stelvio (2.758 m) –
stelvio2
- Passo dello Stelvio (2.758 m) –
 stelvio3
- Stelvio Bike Day 2015. -
 stelvio4
- Stelvio Bike Day 2015. -

26. 08. 2016. petak
- auto (650 km – polazak u 08,00 h):
Karlovac – Rijeka – Trst – Verona (izlaz Brenner) – Bolzano (izlaz sud) – Merano - Laas
- noćenje: kamp 'Badlerhof', Laas

27. 08. 2016. subota
- bicikl 83 km (Stelvio Bike Day):
1. etapa (10 km):    Laas – Prad am Stilffserjoch
2. etapa (25 km):    Prad (910 m) - Trafoi – Passo dello Stelvio (2.757 m) - uspon
3. etapa (38 km):    Stelvio (2.757 m) – Passo Umbrail – Santa Maria – Prad (910 m) - spust
4. etapa (10 km):    Prad am Stilfserjoch - Laas

28. 08. 2016. nedjelja
- auto (650 km – polazak u 10,00 h):
Laas – Merano – Bolzano – Trento - Verona – Trst – Rijeka - Karlovac

- prijevoz: kombi + prikolica + auto (max. 13 osoba + bicikli)
- očekivani trošak (prijevoz, hrana, noćenje): 100 Eur (400 kn + 50 Eur)

stelvio5

Ortlerske Alpe

Ortlerske Alpe planinska su skupina u južnom dijelu središnjih Alpa, između dolina rijeka Adige i Noce u pokrajini Južni Tirol, u najvećem talijanskom nacionalnom parku 'Stilfser Joch'.
Najviši vrh Ortler (3.905 m), bio je do 1918. godine najviši vrh tadašnje Austro-ugarske monarhije, a danas je najviši vrh cijelog Tirola.
Tijekom I. svjetskog rata grebeni Ortlerskih Alpa bili su poprište žestokih topničkih okršaja austrijske i talijanske vojske, o čemu svjedoče brojni ostaci vojnih utvrda i bunkera.

stelvio6

Passo dello Stelvio (Stilfser Joch), 2.757 m

Prijevoj Stelvio u Ortlerskim Alpama povezuje 2 doline u 2 talijanske pokrajine – Vinschgau (Val Venosta) u Južnom Tirolu (Alto Adige) i Valtellinu u pokrajini Sondrio.
Prva cesta preko prijevoja građena je u vrijeme Austrijske Carevine, od 1820. do 1825. godine, po projektu talijanskog inženjera Carla Doneganija, kako bi se provincija Lombardija povezala sa Austrijom. Do današnjih dana izvorna trasa ceste sa 75 serpentina doživjela je neznatne izmjene. Posebno je atraktivan uspon sa sjeverne strane iz Prada, sa 48 serpentina.

stelvio7

Stelvio Bike Day

Rekreativno biciklističko događanje posljednje subote u kolovozu okuplja tisuće biciklista sa svih strana Europe – 2015. godine sudjelovalo je 12.100 biciklista (9.550 na usponu sa sjeverne strane iz Prada i 2.550 na usponu sa južne strane iz smjera Bormija).
Po usponu sa sjeverne strane (25 km/1.848 m, prosječni uspon 7,4 %) moguća je kružna tura preko Umbrail Passa (2.503 m) do Santa Marije u Švicarskoj, te natrag preko Glurnsa na polaznu točku u Pradu.

stelvio8

Vinschgau (Val Venosta)

Dolina Vinschgau gornji je dio doline rijeke Etsch (Adige), u zapadnom dijelu talijanske pokrajine Južni Tirol.
Prema popisu iz 2001. godine, 96,5 % stanovnika govori njemački, a preostalih 3,5 % talijanski jezik. Do 17. stoljeća u dolini Vinschgau govorio se retoromanski.
Dolinu odlikuje suha i topla klima, sa natprosječnim brojem sunčanih dana, a poznata je po plantažnom uzgoju marelica, jabuka i jagoda.

stelvio9

Bormio

Sa 4.100 stanovnika Bormio je centar gornje Valtelina doline, na rijeci Adda koja teče prema jezeru Como. Sa drugim alpskim dolinama povezan je sa 4 prijevoja: Passo dello Stelvio (Južni Tirol), Umbrailpass (Val Mustair), Passo di Foscagno (Livigno) i Passo di Gavia (Ponte di Legno).
Bormio je poznat kao skijaški centar, u kojem se svake godine krajem prosinca na stazi 'Stelvio' održava muški spust Svjetskog skijaškog kupa. Spust-staza je druga po duljini u Svjetskom kupu (3,27 km/1,010 m, prosječni pad 31 %), iza čuvenog Lauberhorna u švicarskom Wengenu.

- mapa (uspon iz Prada) -
stelvio10

- visinski profil (uspon iz Prada) -
stelvio11

- mapa (spust Santa Maria) -
stelvio12

Merano - Silandro
stelvio13

Silandro - Lasa
stelvio14

Lasa - Kamp 'Badlerhof
stelvio16

- Vršič (1.611 m) i dolina Soče - Trst -

13. – 15. 08. 2016.

 Soca1

- Vršič (1.611 m) –

 Soca2

- dolina Soče kod Bovca –

Vrsic1

Trst - centar

Vrsic2

Umag - panorama

13.08.2016. subota

- auto (220 km – polazak u 06,00 h): Karlovac – Ljubljana – Kranjska Gora
    - bicikl (uspon 10 km): Kranjska Gora (850 m) – Vršič (1.611 m)
    - bicikl: (spust 70 km): Vršič (1.611 m) – Trenta (618 m) – Bovec - Tolmin

    - noćenje: kamp 'Vili', Volarje kod Tolmina

14.08.2016. nedjelja

- bicikl (100 km): Tolmin – Gorizia - Molfalcone (ušće Soče) - Contovello (Trst)
    - noćenje: kamp 'Pian del Grisa', Contovello kod Trsta

15.08.2016. ponedjeljak

    - bicikl (80 km): Contovello - Trst – Koper – Piran - Savudrija – Umag
    - auto (210 km): Umag – Rijeka - Karlovac

 

- prijevoz: kombi + prikolica (9 osoba + bicikli)
- očekivani trošak (prijevoz, noćenje, hrana): 90 Eu/osobi

 13.08.2016. subota

Kranjska Gora (850 m) – Vršič (1.611 m) - Tolmin

 Soca5

 

uspon Kranjska Gora – Vršič (10 km)

Soca6

 

14.08.2016. nedjelja: Tolmin – Monfalcone- Trst

Vrsic3

 

15.08.2016. ponedjeljak: Trst – Piran - Umag

Vrsic4

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

SRK PEDALA LAGANINI


pod pokroviteljstvom Karlovačke županije organizira četverodnevno biciklističko putovanje:

7. biciklijada Karlovačke županije

- od Kupe do Kapele 2016. -

(04.-07. 08. 2016.)

Predviđena kružna tura, sa startom i ciljem u Karlovcu, ukupne dužine 390 km, obilazi sve jedinice lokalne uprave Karlovačke županije, dakle svih 17 Općina i 5 Gradova.
Kroz termin održavanja biciklijade želimo uveličati proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koji se slave 05. kolovoza kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.
Cilj Županijske biciklijade je razvijanje sportsko-rekreacijskih aktivnosti i podizanje ekološke svijesti kod djece, mladeži i odraslih građana naše županije, kroz njihovo sudjelovanje u biciklističkoj vožnji u pojedinim dionicama ili etapama biciklijade, te medijsko prezentiranje prirodnih raznolikosti i bogatstava naše Županije na lokalnoj i državnoj razini.
Rijetko se koja hrvatska županija može podičiti takvom raznolikošću – na putu od Karlovca, od hrastovih Draganićkih lugova, kroz doline i kanjone Kupe, Dobre, Korane i Mrežnice, do crnogoričnih šuma po visovima Kapele iznad Saborskog, preko Kuselja do Rakovice, Slunja i Cetingrada, kroz sve Općine i Gradove naše županije, dojam izuzetnog bogatstva kojeg treba brižno čuvati misao je vodilja koja se nameće svakom sudioniku ovog biciklističkog putovanja.

 zupanijska1 Karlovačka županija nalazi se u središnjoj Hrvatskoj i pokriva površinu od 3.622 km2, te se ubraja u red većih županija od 20 koliko ih ima u RH.
Zahvaljujući svom tranzitnom, prometnom i geostrateškom položaju jedna je od najvažnijih županija: tu je sjecište i čvorište najvažnijih prometnica koje povezuju Europu s Jadranskom obalom.
Županija graniči s dvije susjedne države: Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, a u doticaju je i sa četiri županije: Zagrebačkom, Sisačko-moslavačkom, Primorsko-goranskom i Ličko-senjskom županijom.
Karlovačka županija obuhvaća 5 gradova: Duga Resa, Karlovac, Ogulin, Ozalj i Slunj, te 17 općina - Barilović, Bosiljevo, Cetingrad, Draganić, Generalski Stol, Josipdol, Kamanje, Krnjak, Lasinja, Neretić, Plaški, Rakovica, Ribnik, Saborsko, Tounj, Vojnić i Žakanje. 
 zupanijska2 Županijska biciklijada 'Od Kupe do Kapele' u 4 dana obilazi sve jedinice lokalne uprave, dakle svih 5 gradova i 17 općina Karlovačke županije, na kružnom putu dugom skoro 400 km, sa startom i ciljem u Karlovcu.
Niti jedna hrvatska županija se ne može podičiti takvom raznolikošću – na putu od Karlovca, od hrastovih Draganićkih lugova, kroz doline i kanjone rijeka, do crnogoričnih šuma po visovima Kapele iznad Saborskog i Kupe u Lasinji - izuzetno je bogatstvo koje treba brižno čuvati - misao je koja se nameće svakom sudioniku ovog biciklističkog putovanja.
 zupanijska3 Karlovac je središte Karlovačke županije, smješten 56 km JZ od Zagreba i 130 km SI od Rijeke, na dinarskom rubu Panonske nizine. Samo ime Karlovac (Carlstadt) grad je dobio u čast svoga osnivača, austrijskog nadvojvode Karla Habsburškog.
Izgrađen je 1579. godine, kao utvrda za obranu od turskih prodora, u obliku pravilne šesterokrake zvijezde, koja danas čini staru jezgru grada - Zvijezdu.
Uz mnogobrojne parkove i zelene površine, osobitost Karlovca su četiri rijeke koje prolaze kroz grad ili u njegovoj blizini − Korana, Kupa, Dobra i Mrežnica, po kojima je poznat kao grad na četiri rijeke.
 zupanijska4 Povijesni grb grada Karlovca uzet je s povelje cara Josipa II kojom je 1781. godine Karlovac proglašen slobodnim kraljevskim gradom. Desno gore u grbu su ukrižena sidra, koja simboliziraju lađarstvo na Kupi. Lijevo gore je povijesni hrvatski grb sa crvenim i bijelim poljima.
Na donjoj polovici grba vidi se bedemima opasan grad, ispred kojeg su dvije rijeke - Korana i Kupa. Iznad grada lijevo nalazi se zlatno sunce, a desno srebrni mjesec.
U središtu grba je mali štit na kojem je početno slovo imena Josipa II. Nad grbom je zlatna kraljevska kruna, a sa lijeve i desne strane su karlovačke sirene koje jednom rukom drže grb, a drugom svoje zlatne pramenove.

Plan puta:
1. dan - 04.08.2016. - četvrtak
125 km - Karlovac-Draganić-Ozalj-Žakanje-Ribnik-Netretić-Bosiljevo-Generalski Stol-Tounj-Ogulin
2. dan - 05.08.2016. – petak
90 km - Ogulin-Josipdol-Plaški-Saborsko-Slunj
3. dan - 06.08.2016. - subota
90 km - Slunj-Cetingrad-Lasinja
4. dan - 07.08.2016. - nedjelja
85 km - Lasinja-Vojnić-Krnjak-Barilović-Duga Resa-Karlovac

zupanijska_ruta_web

1. dan – 04. 08. 2016. četvrtak (125 km)

Karlovac – Draganići (14 km) 08:00 – 08:45 (45 min) 15 min odmor
Draganići – Ozalj (16 km) 09:00 – 09:45 (45 min) 15 min odmor
Ozalj – Kamanje (10 km) 10:00 – 10:30 (30 min) 10 min odmor
Kamanje – Žakanje (8 km) 10:40 – 11:05 (25 min) 15 min odmor
Žakanje – Ribnik (6 km) 11:20 – 11:40 (20 min) 10 min odmor
Ribnik – Netretić (10 km) 11:50 – 12:25 (35 min) 65 min ručak
Netretić – Bosiljevo (17 km) 13:30 – 14:20 (50 min) 10 min odmor
Bosiljevo – Generalski Stol (11 km)   14:30 – 15:05 (35 min) 15 min odmor
Generalski Stol – Tounj (12 km) 15:20 – 16:00 (40 min) 10 min odmor
Tounj – Ogulin (15 km) 16:10 – 17:00 (50 min)  


2. dan – 05. 08. 2016. petak (90 km)

Ogulin – Josipdol (14 km) 08:00 – 08:50 (50 min) 10 min odmor
Josipdol – Plaški (17 km) 09:00 – 09:55 (55 min) 15 min odmor
Plaški – Saborsko (19 km) 10:10 – 11:40 (90 min) 80 min ručak
Saborsko – Rakovica (23 km)           13:00 – 14:40 (100 min) 20 min odmor
Rakovica - Slunj (6 km) 15:00 – 16:00 (60 min)


3. dan – 06. 08. 2016. subota (80 km)

Slunj – Cetingrad (19 km) 08:00 – 09:10 (70 min) 50 min odmor
Cetingrad – Katinovac (20 km)         10:00 – 11:00 (60 min) 20 min odmor
Katinovac - Topusko (12 km) 11:20 – 12:00 (40 min) 90 min odmor
Topusko - Bović (19 km) 13:30 – 14:30 (60 min) 30 min odmor
Bović – Lasinja (19 km) 15:00 – 16:00 (60 min)  


4. dan – 07. 08. 2016. nedjelja (80 km)

Lasinja – Ribari (18 km) 08:00 – 08:50 (50 min) 10 min odmor
Ribari – Vojnić (25 km) 09:00 – 10:30 (90 min) 20 min odmor
Vojnić – Krnjak (8 km) 10:50 – 11:30 (40 min) 10 min odmor
Krnjak – Barilović (8 km) 11:40 – 12:20 (40 min) 70 min ručak
Barilović – Duga Resa (12 km)         13:30 – 14:20 (50 min) 20 min odmor
Duga Resa – Karlovac (11 km) 14:40 – 15:30 (50 min)  

Pozivaju se biciklisti Karlovačke županije, bez obzira na članstvo u biciklističkim klubovima i udrugama, da se pridruže '6. biciklijadi Karlovačke županije' na dionici kroz njihov grad ili općinu prema navedenoj satnici, a posebno:
- Karlovčani              - u četvrtak, 04 .08. 2016.             - u 08:00 sati, na Trgu Matije Gupca
- Ozljani                   - u četvrtak, 04. 08. 2016.             - u 09:45 sati, na parkingu robne kuće
- Ogulinci                 - u petak, 05. 08. 2016.           - u 08:00, u Parku kralja Tomislava
- Slunjani                 - u subotu, 06. 08. 2016.               - u 08:00 sati, ispred Gradskog poglavarstva
- Dugoreščani           - u nedjelju, 07 .08. 2016.             - u 14:30 sati, na Trgu sv. Jurja

zupanijska_tura_2

Prošle Županijske biciklijade:

05. - 08.08.2015. - 6. Županijska biciklijada: Slike
02. - 05.08.2014. - 5. Županijska biciklijada:
Slike 1
                                                                                 Slike 2
                                                                                 Slike 3
02. - 05.08.2013. - 4. Županijska biciklijada: Slike
02. - 05.08.2012. - 3. Županijska biciklijada: Slike
04. - 07.08.2011. - 2. Županijska biciklijada:
Slike
05. - 08.08.2010. - 1. Županijska biciklijada: Izvješće
                                                                                 Slike

Na Krivom Putu

SRK PEDALA-LAGANINI organizira 30.07.2016. godine (subota) jednodnevno kružno biciklističko putovanje po masivu Velike Kapele:

- na Krivom Putu –

Jasenak–Breze–Alan–Krivi Put–Brinje–Drežnica- Jasenak)

nakrivomputu1

- raskršće u Kapeli -

nakrivomputu2

- vjetroelektrana Vrataruša -

nakrivomputu3

- Krivi Put -

PLAN PUTA (biciklom 112 km):

Parking 'Bille' u Grabriku   06:00
Karlovac – Jasenak (autom 85 km)   06:30 - 08:00
Jasenak – planinarski dom Stalak 13 km   08:30 - 09:30 (20 min odmor)
Stalak – Banska Vrata – Breze 15 km 09:50 – 11:10 (20 min odmor)
Breze – Ričičko Bilo – Alan
20 km 11:30 – 12:50 (60 min ručak)
Alan – Krivi Put – Prokike 20 km 13:50 – 15:10 (20 odmor)
Prokike – Brinje – Jezerane 16 km 15:30 – 16:30 (20 min odmor)
Jezerane – Drežnica 16 km 16:50 – 17:50 (30 užina)
Drežnica – Jasenak 12 km 18:20 – 19:00
Jasenak - Karlovac (autom 85 km)         19:30 – 21:00
Vođa puta:
Prijevoz:
Hrana i piće:

Alen Katić
kombi + prikolica + osobni automobili (60 kn/osobi)
2 para kranjskih kobasica, kruh, 2 piva/soka (40 kn/osobi)

 

- mapa -

nakrivomputu4

nakrivomputu5