Jednodnevna putovanja za članove kluba 2017.

22.04.
20.05.
14.07.
22.07.
15.08.
07.10.
Čabarsko veselje
Na Krivom putu
Iron Pedala
Lička Plješivica
Velika Gospa

Cetingradska osmica

Biciklijade 2017.


02.04.   
Proljetna biciklijada
15.06.    Tijelovska biciklijada
22.06.    Od Korane do Skradske gore
25.06.    Putevima 110 brigade
09.07.    Karlovačke 4 rijeke
3.-6.08.  Županijska biciklijada

Višednevna putovanja za članove kluba 2017.

29. - 30.04.
19. - 20.08.  
28. - 03.09.
30. - 01.10.
Paška čipka
Vršič
Osijek-Vukovar-Ilok
Pedale idu na more

Članci

Iron Pedala

Kao i svake godine, sada već tradicionalno SRK PEDALA LAGANINI organizira treću biciklijadu:

- Iron pedala 2017. –

- 400 km u 24 h -
(14. - 15. 07. 2017.)

iron1 Kada je završena županijska biciklijada 2014. godine, rodila se je ideja da se pokuša odvoziti tradicionalna županijska biciklijada u jednom komadu. Tijekom prve polovice 2015. godine počela se je skupljati ekipa da odradi takvo nešto, te je 02.07.2105. godine nešto poslije 22:00 sati navečer krenula u noć s ciljem da odradi rutu. Nakon uistinu puno muke i napora, te usprkos velikoj vrućini i iscrpljenosti prva petorica su uspjeli doći do kraja rute dugačke 375 km, drugog dana u večernjim satima.
iron2 Druga Iron pedala 2016. je krenula s puno više iskustva u ovakvim pothvatima. Ekipa je bila već iskusna, te je predviđenu rutu odvozila puno lakše nego godinu prije. Krenulo se je nešto ranije nego godinu prije i stiglo se je na cilj. S obzirom da je cjelokupna ruta dugačka manje od 400 km ( oko 380 ), otpeljan je i završni, „počasni“ krug oko grada, te je dohvaćen “Sveti gral“ odnosno 400 km u komadu.
iron3 Godine 2017. SRK „Pedala laganini“ organizira, sad već tradicionalno, Iron Pedalu za sve one koji „žele znati malo više“, odnosno koji se osjećaju dovoljno sposobni da odvoze ovako nešto. Isto tako, planiraju se još dvije vožnje za sve one koji ne mogu odraditi kompletnu rutu, već žele na nekim djelovima voziti s „Ironima“.
iron4 Dakle, predviđena kružna tura, sa startom i ciljem u Karlovcu, ukupne dužine 380 (400) km, obilazi sve jedinice lokalne uprave Karlovačke županije, dakle svih 17 Općina i 5 Gradova. Trasa Iron pedale je identična trasi županijske biciklijade. Biciklijada se vozi bez pratnje servisnog vozila, te je koncipirana tako da je skupina neovisna o drugima izvana, te da sama može sebi pomoći pri manjim kvarovima. Za eventualni veći kvar ili nezgodu postoji dežurni član kluba koji će doći pokupiti sudionika.

- Mapa -

iron5

Put Iron pedale - 14.07.2107. – 15.07.2017. – 400 km (380):

Karlovac – Jurovski Brod (40 km) 20:00 – 22:00 (120 min) 15 min odmor
Jurovski brod – Vukova gorica (25 km) 22:15 – 23:30 (90 min) 10 min odmor
Vukova gorica – Generalski stol (20 km) 23:40 – 00:50 (70 min) 10 min odmor
Generalski stol – Ogulin (30 km) 01:00 – 03:00 (120 min) 15 min odmor
Ogulin – Plaški (25 km) 03:15 – 04:30 (75 min) 10 min odmor
Plaški – Poljanak (35 km) 04:40 – 07:15 (155 min) 10 min odmor
Poljanak – Slunj (35 km) 07:25 – 08:30 (65 min) 30 min odmor i doručak
Slunj – Cetingrad (15 km) 09:00 – 10:20 (80 min) 10 min odmor
Cetingrad – Topusko (35 km)
10:30 – 12:20 (110 min) 15 min odmor
Topusko – Lasinja (40 km) 12:35 – 15:00 (145 min) 30 min odmor i ručak
Lasinja – Vojnić (40 km) 15:30 – 18:00 (150 min) 15 min odmor
Vojnić – Barilović (20 km) 18:15 – 19:15 (60 min) 10 min odmor
Barilović – Duga Resa - Karlovac (20 km) 19:25 – 20:45 (80 min) nema odmora
Karlovac počasni krug – po izboru (20 km)       20:45 – 21:30 (45 min)

Plan puta za pratnju:

1. opcija - 14.07.2107. – 15.07.2017. – 110 km

Karlovac – Jurovski Brod (40 km) 20:00 – 22:00 (120 min) 15 min odmor
Jurovski brod – Vukova gorica (25 km) 22:15 – 23:30 (90 min) 10 min odmor
Vukova gorica – Generalski stol (20 km)        
23:40 – 00:50 (70 min) 10 min odmor
Generalski stol – Karlovac (25 km) 01:00 – 02:30 (90 min)  

2. opcija - 15.07.2017. – 140 km

Karlovac – Lasinja (40 km) 13:00 – 15:00 (120 min) 30 min odmor i ručak
Lasinja – Vojnić (40 km) 15:30 – 18:00 (150 min) 15 min odmor
Vojnić – Barilović (20 km) 18:15 – 19:15 (60 min) 10 min odmor
Barilović – Duga Resa - Karlovac (20 km) 19:25 – 20:45 (80 min) nema odmora
Karlovac počasni krug – po izboru (20 km)       20:45 – 21:30 (45 min)  

Pozivaju se biciklisti SRK „Pedala Laganini“ da razmisle o učestvovanju u biciklijadi, te da iskažu svoju želju da voze barem tjedan prije samog polaska.
Pozivaju se i drugi biciklisti, bez obzira na članstvo u biciklističkim klubovima i udrugama, da se jave na ovaj poziv ukoliko misle da mogu odvoziti Iron pedalu 2107. S obzirom da je put dugačak i naporan, te se vozi po vrlo zabačenim područjima Karlovačke županije tijekom duboke noći, nužno je da skupina bude kompaktna. Prosječna brzina 2015. godine je bila 20 km/h, te je 2016. bila 20,5 km/h. Svi oni koji mogu držati ovaj tempo ( sporiji ili brži ) mogu se javiti, te bi bilo dobro da se jave barem mjesec dana prije polaska.