Jednodnevna putovanja za članove kluba 2018.

28.04.
19.05.
26.05.
13.07.

21.07.
15.08.
06.10.
Bribirske stijene
Kvarnerska rivijera
Mala Iron Pedala
Iron Pedala
19 serpentina
Velika Gospa

Cetingradska osmica

Biciklijade 2018.


15.04.   
Proljetna biciklijada
31.05.    Tijelovska biciklijada
16.06.    Od Korane do Skradske gore
25.06.    Putevima 110 brigade
08.07.    Karlovačke 4 rijeke
2.-5.08.  Županijska biciklijada

Višednevna putovanja za članove kluba 2018.

06. - 08.04.
02. - 09.06.
25. - 26.08.  
08. - 09.09.
22.09. - 01.10.
Breveto Balaton
Lijepa Naša 2

Vršič
Pedale idu na more
UCI Innsbruck 2018.

Obavijesti

REDOVNE KLUPSKE VOŽNJE
Subotom i nedjeljom, s polaskom u 08,00 h iz Haulikove (caffe bar 'Libero').

CETINGRADSKA OSMICA, 06.10.2018. 
Prijave do sastanka 26.09. ili na mail kluba.

Godišnji plan rada za 2018. godinu

1. Osnovna djelatnost kluba

  • razvijanje i promicanje rekreativnog biciklizma i biciklističkog sporta, rekreacije i ekologije
  • planirane aktivnosti: - organizacija biciklijada, vožnji i drugih biciklističkih priredbi
  • razvijanje sportsko rekreacijskih aktivnosti i podizanje ekološke svijesti kod djece, mladeži i odraslih
  • planirane aktivnosti: - ciklus predavanja u gradskoj knjižnici
  • promicanje biciklizma kroz medije (novine, radio, TV)

2. Organiziranje biciklističkih vožnji, biciklijada i biciklističkih putovanja

  • REDOVNE KLUPSKE VOŽNJE
    • vikendom i u tjednu, prema dogovoru na klupskom sastanku
    • planirano cca 60 do 65 vožnji u sezoni
    • kilometraža: 5.000 do 5.500 km

3. Organiziranje biciklijada

4. Jednodnevna i dvodnevna biciklistička putovanja (subotom i nedjeljom)

28.04.
19.05.
26.05.
16.06.
14./15.07.
21.07.
15.08.
25./26.08.
08./09.09.    
06.10.
Bribirske stijene, kružno 60 km iz Fužina
Kvarnerska rivijera, kružno 130 km iz Bakra
Mala Iron Pedala, kružno 200 km iz Karlovca (unutar 13,5 h)
Od Korane do Skradske gore, kružno 70 km iz Karlovca
Iron Pedala, kružno 400 km iz Karlovca (unutar 24 h)
19 serpentina do Kupe, kružno 100 km iz Blaževaca
Velika Gospa, kružno 100 km iz Zagreba
Vršič i dolina Soče, 150 km iz Kranjske Gore do Tolmina
Pedale idu na more (Karlovac-Selce-Karlovac), kružno 270 km
Cetingradska osmica, kružno 45 km iz Cetingrada

5. Sudjelovanje na biciklijadama, utrkama i drugim biciklističkim priredbama

  • Prvosvibanjska biciklijada (u organizaciji sindikata)
  • Biciklijada 'Krašić' (SD Miljokaz)
  • Biciklijada '3 rijeke' (SD Kupa, Pribanjci)
  • Bajina etapa (‘SC Blue gim’)
  • Guslača (‘Munjara Ozalj’), itd.

6. Višednevna klupska biciklistička putovanja

  • LIJEPA NAŠA 2 (700 km u 8 dana):
    • - termin (8 dana): 02. - 09.06.2018. (subota - subota)
      Knin - Vrlika – Sinj (80 km)
      Sinj - Omiš – Split – Kaštela (90 km)
      Kaštela – obilazak Splita – Kaštela (40 km)
      Kaštela – Kozjak – Pakoštane (110 km)
      Pakoštane – Pašman – Ugljan – Zadar – Pag (100 km)
      Pag – Prizna – Senj (85 km)
      Senj – Krasno – Otočac (55 km)
      Otočac – Dabar – Plaški – Karlovac (120 km)

7. Višednevna biciklistička putovanja (samostalno financiranje učesnika)

  • AUSTRIJA/NJEMAČKA – UCI Svjetsko cestovno prvenstvo 2018. u Innsbrucku
    • AUSTRIJA/NJEMAČKA – UCI Svjetsko cestovno prvenstvo 2018. u Innsbrucku
          - termin (9 dana): 22.09. - 01.10.2018. (subota - nedjelja)
          - 600 km biciklom: Brennerpass (1374 m), Innsbruck, Achensee, Gerlospass (1628 m),
      Kitzbuehel, Munchen, Garmisch-Partenkirchen, Timmelsjoch (2509 m),
      Jaufenpass (2094 m)

- Osijek - Vukovar - Ilok 2017. -

SRK PEDALA-LAGANINI organizira 6-dnevno memorijalno biciklističko putovanje u Slavoniju, Baranju i Podunavlje:

- Osijek - Vukovar - Ilok 2017. -

Karlovac - Sisak – Požega - Našice - Osijek - Vukovar - Ilok
29.08. - 03.09.2017.

vukovar1

Park prirode Kopački rit

vukovar2

Vukovar - spomen groblje

vukovar3

Ilok - tvrđa

PLAN PUTA (biciklom 450 km):

Utorak, 29.08.2017.
     Karlovac - Pisarovina - Pokupsko - Sisak – Čigoč (seoski turizam)     

Srijeda, 30.08.2017.
        Čigoč - Novska – Požega – Velika (pl. Dom Lapjak)

Četvrtak, 31.08.2017.
        Velika – Kutjevo - Našice - Osijek - Bilje (seoski turizam)

Petak, 01.09.2017.
        Bilje - Vukovar – Ilok (Šarengrad, Kapetanova kuća)

Subota, 02.09.2017.
        Slobodni dan - manifestacija '50. Iločka berba grožđa'

Nedjelja, 03.09.2017.
        Povratak vozilima u Karlovac.


120 km


130 km


110 km


90 km

 
-


-

Utorak, 29.08.2017. - Karlovac - Pisarovina - Pokupsko - Sisak - Čigoč: 120 km

vukovar4

Srijeda, 30.08.2017. - Čigoč – Novska – Požega - Velika: 130 kmvukovar5

Četvrtak, 31.08.2017. – Velika - Kutjevo - Našice - Osijek – Bilje: 110 kmvukovar6

Petak, 01.09.2017. - Bilje - Vukovar - Ilok: 90 kmvukovar5

Čigoč, 2013.

vukovar8

Vukovar, 2013.

vukovar9

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

SRK PEDALA LAGANINI


pod pokroviteljstvom Karlovačke županije organizira četverodnevno biciklističko putovanje:

9. biciklijada Karlovačke županije

- od Kupe do Kapele 2018. -

(02.-05. 08. 2018.)

Predviđena kružna tura, sa startom i ciljem u Karlovcu, ukupne dužine 390 km, obilazi sve jedinice lokalne uprave Karlovačke županije, dakle svih 17 Općina i 5 Gradova.
Kroz termin održavanja biciklijade želimo uveličati proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koji se slave 05. kolovoza kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.
Cilj Županijske biciklijade je razvijanje sportsko-rekreacijskih aktivnosti i podizanje ekološke svijesti kod djece, mladeži i odraslih građana naše županije, kroz njihovo sudjelovanje u biciklističkoj vožnji u pojedinim dionicama ili etapama biciklijade, te medijsko prezentiranje prirodnih raznolikosti i bogatstava naše Županije na lokalnoj i državnoj razini.
Rijetko se koja hrvatska županija može podičiti takvom raznolikošću – na putu od Karlovca, od hrastovih Draganićkih lugova, kroz doline i kanjone Kupe, Dobre, Korane i Mrežnice, do crnogoričnih šuma po visovima Kapele iznad Saborskog, preko Kuselja do Rakovice, Slunja i Cetingrada, kroz sve Općine i Gradove naše županije, dojam izuzetnog bogatstva kojeg treba brižno čuvati misao je vodilja koja se nameće svakom sudioniku ovog biciklističkog putovanja.

 zupanijska1 Karlovačka županija nalazi se u središnjoj Hrvatskoj i pokriva površinu od 3.622 km2, te se ubraja u red većih županija od 20 koliko ih ima u RH.
Zahvaljujući svom tranzitnom, prometnom i geostrateškom položaju jedna je od najvažnijih županija: tu je sjecište i čvorište najvažnijih prometnica koje povezuju Europu s Jadranskom obalom.
Županija graniči s dvije susjedne države: Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, a u doticaju je i sa četiri županije: Zagrebačkom, Sisačko-moslavačkom, Primorsko-goranskom i Ličko-senjskom županijom.
Karlovačka županija obuhvaća 5 gradova: Duga Resa, Karlovac, Ogulin, Ozalj i Slunj, te 17 općina - Barilović, Bosiljevo, Cetingrad, Draganić, Generalski Stol, Josipdol, Kamanje, Krnjak, Lasinja, Neretić, Plaški, Rakovica, Ribnik, Saborsko, Tounj, Vojnić i Žakanje. 
 zupanijska2 Županijska biciklijada 'Od Kupe do Kapele' u 4 dana obilazi sve jedinice lokalne uprave, dakle svih 5 gradova i 17 općina Karlovačke županije, na kružnom putu dugom skoro 400 km, sa startom i ciljem u Karlovcu.
Niti jedna hrvatska županija se ne može podičiti takvom raznolikošću – na putu od Karlovca, od hrastovih Draganićkih lugova, kroz doline i kanjone rijeka, do crnogoričnih šuma po visovima Kapele iznad Saborskog i Kupe u Lasinji - izuzetno je bogatstvo koje treba brižno čuvati - misao je koja se nameće svakom sudioniku ovog biciklističkog putovanja.
 zupanijska3 Karlovac je središte Karlovačke županije, smješten 56 km JZ od Zagreba i 130 km SI od Rijeke, na dinarskom rubu Panonske nizine. Samo ime Karlovac (Carlstadt) grad je dobio u čast svoga osnivača, austrijskog nadvojvode Karla Habsburškog.
Izgrađen je 1579. godine, kao utvrda za obranu od turskih prodora, u obliku pravilne šesterokrake zvijezde, koja danas čini staru jezgru grada - Zvijezdu.
Uz mnogobrojne parkove i zelene površine, osobitost Karlovca su četiri rijeke koje prolaze kroz grad ili u njegovoj blizini − Korana, Kupa, Dobra i Mrežnica, po kojima je poznat kao grad na četiri rijeke.
 zupanijska4 Povijesni grb grada Karlovca uzet je s povelje cara Josipa II kojom je 1781. godine Karlovac proglašen slobodnim kraljevskim gradom. Desno gore u grbu su ukrižena sidra, koja simboliziraju lađarstvo na Kupi. Lijevo gore je povijesni hrvatski grb sa crvenim i bijelim poljima.
Na donjoj polovici grba vidi se bedemima opasan grad, ispred kojeg su dvije rijeke - Korana i Kupa. Iznad grada lijevo nalazi se zlatno sunce, a desno srebrni mjesec.
U središtu grba je mali štit na kojem je početno slovo imena Josipa II. Nad grbom je zlatna kraljevska kruna, a sa lijeve i desne strane su karlovačke sirene koje jednom rukom drže grb, a drugom svoje zlatne pramenove.

Plan puta:
1. dan - 02.08.2018. - četvrtak
125 km - Karlovac-Draganić-Ozalj-Žakanje-Ribnik-Netretić-Bosiljevo-Generalski Stol-Tounj-Ogulin
2. dan - 03.08.2018. – petak
90 km - Ogulin-Josipdol-Plaški-Saborsko-Slunj
3. dan - 04.08.2018. - subota
90 km - Slunj-Cetingrad-Lasinja
4. dan - 05.08.2018. - nedjelja
85 km - Lasinja-Vojnić-Krnjak-Barilović-Duga Resa-Karlovac

zupanijska_ruta_web

1. dan – 02. 08. 2018. četvrtak (125 km)

Karlovac – Draganići (14 km) 08:00 – 08:45 (45 min) 15 min odmor
Draganići – Ozalj (16 km) 09:00 – 10:00 (60 min) 15 min odmor
Ozalj – Kamanje (13 km) 10:15 – 10:45 (30 min) 10 min odmor
Kamanje – Žakanje (7 km) 10:55 – 11:20 (25 min) 20 min odmor
Žakanje – Ribnik (5 km) 11:40 – 12:00 (20 min) 20 min odmor
Ribnik – Netretić (10 km) 12:20 – 13:00 (40 min) 10 min odmor
Netretić – Bosanci (17 km) 13:10 – 13:50 (40 min) 80 min ručak
Bosanci - Bosiljevo (5 km) 15:10 - 15:30 (20 min)
10 min odmor
Bosiljevo – Generalski Stol (12 km)   15:40 – 16:30 (50 min) 10 min odmor
Generalski Stol – Tounj (12 km) 16:40 – 17:20 (40 min) 20 min odmor
Tounj – Ogulin (14 km) 17:40 – 18:30 (50 min)  


2. dan – 03. 08. 2018. petak (90 km)

Ogulin – Josipdol (14 km) 08:00 – 09:00 (60 min) 20 min odmor
Josipdol – Plaški (17 km) 09:20 – 10:20 (60 min) 20 min odmor
Plaški – Saborsko (19 km) 10:40 – 12:10 (90 min) 80 min ručak
Saborsko – Rakovica (23 km)           13:30 – 15:10 (100 min) 20 min odmor
Rakovica - Slunj (19 km) 15:30 – 17:00 (90 min)


3. dan – 04. 08. 2018. subota (90 km)

Slunj – Cetingrad (20 km) 08:00 – 09:30 (90 min) 50 min odmor
Cetingrad – Katinovac (24 km)         10:20 – 11:30 (70 min) 30 min odmor
Katinovac - Topusko (10 km) 12:00 – 12:50 (50 min) 90 min ručak
Topusko - Bović (18 km) 14:20 – 15:30 (70 min) 30 min odmor
Bović – Lasinja (18 km) 16:00 – 17:00 (60 min)  


4. dan – 05. 08. 2018. nedjelja (80 km)

Lasinja – Ribari (18 km) 08:00 – 09:00 (60 min) 20 min odmor
Ribari – Vojnić (26 km) 09:20 – 11:00 (100 min) 90 min ručak
Vojnić – Krnjak (9 km) 12:30 – 13:20 (50 min) 30 min odmor
Krnjak – Barilović (9 km) 13:50 – 14:30 (40 min) 30 min odmor
Barilović – Duga Resa (13 km)         15:00 – 15:50 (50 min) 30 min odmor
Duga Resa – Karlovac (10 km) 16:20 – 17:00 (40 min)  

Pozivaju se biciklisti Karlovačke županije, bez obzira na članstvo u biciklističkim klubovima i udrugama, da se pridruže '9. biciklijadi Karlovačke županije' na dionici kroz njihov grad ili općinu prema navedenoj satnici, a posebno:
- Karlovčani              - u četvrtak, 02 .08. 2018.             - u 08:00 sati, na Trgu Matije Gupca
- Ozljani                   - u četvrtak, 02. 08. 2018.             - u 09:45 sati, na parkingu robne kuće
- Ogulinci                 - u petak, 03. 08. 2018.               - u 08:00, u Parku kralja Tomislava
- Slunjani                 - u subotu, 04. 08. 2018.               - u 08:00 sati, ispred Gradskog poglavarstva
- Dugoreščani           - u nedjelju, 05.08. 2018.             - u 16:20 sati, na Trgu sv. Jurja

zupanijska_tura_2

Prošle Županijske biciklijade:

04. - 07.08.2016. - 7. Županijska biciklijada: Slike
05. - 08.08.2015. - 6. Županijska biciklijada:
Slike
02. - 05.08.2014. - 5. Županijska biciklijada:
Slike 1
                                                                                 Slike 2
                                                                                 Slike 3
02. - 05.08.2013. - 4. Županijska biciklijada: Slike
02. - 05.08.2012. - 3. Županijska biciklijada: Slike
04. - 07.08.2011. - 2. Županijska biciklijada:
Slike
05. - 08.08.2010. - 1. Županijska biciklijada: Izvješće
                                                                                 Slike

- oko Ličke Plješivice –

SRK PEDALA-LAGANINI organizira 22.07.2017. godine (subota) jednodnevno kružno biciklističko putovanje:

Oko Ličke Plješivice

(Prijeboj - Bjelopolje - Donji Lapac – Bihać – Željava - Prijeboj)

licka1

- Bijeli Potoci -

licka2

- greben Gole Plješivice -

licka3

- DC-3 Dakota u Željavi -

PLAN PUTA (biciklom 112 km):

Parking 'Bille' u Grabriku   05:30
Karlovac – Prijeboj (autom 91 km)   06:00 – 07:30
Prijeboj – Bjelopolje 13 km   08:00 - 09:00    (30 min užina)
Bjelopolje – Bijeli Potoci 15 km 09:30 – 10:30    (30 min odmor)
Bijeli Potoci – Donji Lapac
20 km 11:00 – 12:00    (30 min odmor)
Donji Lapac – GP Užljebić (BiH) 20 km 12:30 – 14:00    (60 min ručak)
GP Užljebić – Kamenica 16 km 15:00 – 16:00    (30 min odmor)
Kamenica – GP Ličko Petrovo Selo 16 km 16:30 – 17:30    (30 min užina)
Ličko Petrovo Selo – Prijeboj 12 km 18:00 – 19:00    (30 min odmor)
Prijeboj - Karlovac (autom 91 km)         19:30 – 21:00
   
Vođa puta:
Prijevoz:
Hrana i piće:

Želimir Grbić
kombi + osobni automobili
u vlastitoj režiji

 

- mapa -

licka4licka5

- visinski profil -

licka6