Jednodnevna putovanja za članove kluba 2018.

28.04.
19.05.
26.05.
13.07.

21.07.
15.08.
06.10.
Bribirske stijene
Kvarnerska rivijera
Mala Iron Pedala
Iron Pedala
19 serpentina
Velika Gospa

Cetingradska osmica

Biciklijade 2018.


15.04.   
Proljetna biciklijada
31.05.    Tijelovska biciklijada
16.06.    Od Korane do Skradske gore
25.06.    Putevima 110 brigade
08.07.    Karlovačke 4 rijeke
2.-5.08.  Županijska biciklijada

Višednevna putovanja za članove kluba 2018.

06. - 08.04.
02. - 09.06.
25. - 26.08.  
08. - 09.09.
22.09. - 01.10.
Breveto Balaton
Lijepa Naša 2

Vršič
Pedale idu na more
UCI Innsbruck 2018.

Obavijesti

REDOVNE KLUPSKE VOŽNJE
Subotom i nedjeljom, s polaskom u 08,00 h iz Haulikove (caffe bar 'Libero').

DRESOVI
Ukoliko netko od članova želi povoljno kupiti biciklističke hlače (sa ili bez tregera) neka se jave Joži ili meni za detalje. Živili!

Biciklijada Karlovačkim ulicama

22.09.2013. organizirana je biciklijada u povodu Europskog tjedna mobilnosti. Za organizaciju je uz SRK Pedala Laganini zaslužan i Grad Karlovac.

Biciklijadi se odazvalo 100tinjak biciklista raznih uzrasta. Bila je prilagođena najmlađima i duga svega 9 kilometara kroz ulice Karlovca.

karlovackim ulicama1

Na cilju biciklijade, na ŠRC Korana organizirana je i okrijepa te vrlo bogata nagradna tombola. Sponzori su bili: Optika Pajo, Bicikli Štraus, Metalia - Karlovac, Trgovina bicikala Cinac, Biciklistički centar Golf Aurora, Bio Plod d.o.o - zdrava hrana te grad Karlovac koji je donirao sklopivi bicikl.

 

 

 

Poziv na biciklijadu - Link

Galerija slika: Karlovačkim ulicama 2013.

SRK PEDALA-LAGANINI organizira tradicionalno klupsko dvodnevno biciklističko putovanje

- PEDALE IDU NA MORE -

Selce, 14. - 15. 09. 2013.

Selce

(Pedale prvi put u Selcu, 02.09.2008. godine)

PLAN PUTA (130 km/+2659 m):

14.09.2013. subota:
Karlovac - Donje Dubrave 30 km (90 min)
07:30 - 09:00 (20 min odmor)
Donje Dubrave - Ogulin 25 km (80 min) 09:20 - 10:50 (60 min ručak)
Ogulin - Jasenak 25 km (120 min) 11:50 - 13:50 (20 min odmor)
Jasenak - Breze 25 km (120 min) 14:10 - 16:10 (20 min odmor)
Breze - Selce 25 km (60 min) 16:30 - 17:30

 

15.09.2013.nedjelja:

 

 

 

 

Selce - Novi - Breze 25 km (120 min) 08:00 - 10:00 (20 min odmor)
Breze - Jasenak 25 km (60 min) 10:20 - 11:20 (20 min odmor)
Jasenak - Ogulin 25 km (90 min) 11:40 - 13:10 (60 min ručak)
Ogulin - Donje Dubrave 25 km (80 min) 14:10 - 15:30 (20 min odmor)
Donje Dubrave - Karlovac 30 km (100 min) 15:50 - 17:30

 

- mapa , visinski profil -

- 1. dionica: Karlovac - Ogulin (56km/+650 m)

Selce1

- 2. dionica: Ogulin - Selce (74 km/+2009)

Selce2

Biciklijada Karlovačke 4 rijeke - izvještaj 2013g

Povodom 434. rođendana Karlovca, organizirali smo 3. po redu biciklijadu Karlovačke 4 rijeke. Naučno fantastična staza nas je vodila preko 4 rijeka koje protječu kroz Karlovac.

Ukupno je sudjelovalo cca 85 biciklistica i biciklista iz razno raznih dijelova Hrvatske i Slovenije. Ovim putem bi se još jednom htjeli zahvaliti našim gostima iz Petrinje, Rijeke, Bjelovara, Ogulina, Zagreba, Metlike, Delnica i drugih mjesta ako sam zaboravio.

Pošto nisam jak u opisivanju biciklijade riječima, ovom izvješću prilažem film i slike. :-)

{youtube}vZMWs9mWYyQ{/youtube}

Lijep pozdrav i vidimo se na nekom drugom okupljanju.

 

Pedale na izvoru Kupe – 18.05.2013.

2013-05-181Kažu „tko rano rani, dvije sreće grabi“, pa tako i sva biciklistička putovanja Pedale Laganini moraju započeti rano. Niti ovaj put nije bilo drugačije, nije to za spavalice. Ipak treba vremena da se svi bicikli natovare, učvrste i pripreme za put, a i biciklisti imaju svoje potrebe, barem dok Pukovnik ima „zelene mambe“. Neka to još ostane naša mala tajna, ne mora se sve znati.

I tako je krenula naša mala karavana osobnih auta i jednog kamiončeka, sastavljena od 17 biciklista i jednog dobrovoljca, vozača pratećeg vozila kojem smo povjerili sav naš provijant, a to zahtijeva čovjeka od povjerenja, pa me začudilo da je to stanoviti Pinda.

Pomalo smo sa strahom gledali u mrko i sivo nebo koje nas je čekalo u Gorskom kotaru, unatoč dobroj vremenskoj prognozi norveških stručnjaka, pa je nakon par kišnih kapi po šoferšajbi palo nekoliko „simpatičnih“ komentara o porijeklu diploma spomenutih stručnjaka, a spominjala se i Bosna, ne znam zašto.

No, stigavši na našu startnu poziciju u Delnice, osim sunca dočekao nas je naš član Vlado, u društvu prijatelja i gostiju biciklista, tako da se broj biciklista popeo na 25, ako sam dobro prebrojao. Nakon kratke okrijepe, pozdravljanja i upoznavanja, te obaveznog fotografiranja, Vlado je dao signal za pokret i krenusmo.2013-05-182

Tko je probao taj će znati o čemu govorim, a radi se o tom osjećaju ushićenja kad se krene kroz nepoznate krajeve, pogotovo kad se radi o tako lijepom krajoliku kakvim se može pohvaliti naš Gorski kotar.

Ruta nas je vodila prema Crnom lugu i Nacionalnom parku Risnjak, odnosno izvoru Kupe. Na ulazu u park, dočekala nas je „stroga“ renđerica koja je čak od nekih biciklista uspjela izvući po 25 kn za ulaznicu, a ne zna da se za djecu na biciklima ne naplaćuje ulaz. Ostavivši bicikle pod stražom, krenusmo pješke kroz šumu, u kanjon. Spust od dobrih pola sata nas je na kraju nagradio predivnim prizorom izvora Kupe, koja izvire iz dubine i odmah postaje rijeka. Da bi potvrdio tu sličnost s izvorom Une, naš hidrolog Dragan zasukao je nogavice i hrabro zakoračio u vodu. Znanstvenom metodom mjerenja vremena do gubljenja osjeta u stopalima utvrdio je: „Hladna je kao Una!“

Povratak uzbrdo je začudo protekao još veselije, uz pjesmu o hrabrim medvjedićima kojom su nas počastili naši mlađi članovi.

Nastavak našeg biciklističkog putovanja odveo nas je u Sloveniju, po dolini omeđenoj stjenovitim klisurama, uz tok naše Kupe, koja u ovom gornjem toku izgleda puno privlačnije od onog što gledamo mi Karlovčani. Dakle, Kupa nas je u potpunosti očarala svojim planinskim ruhom, brojnim slapovima i brzacima u okruženju nedirnute prirode.

Naravno da planinski zrak potiče apetit, tako da je i na nama ostavio traga. Glad smo utažili u jednom zgodnom selu Bosljiva Vas, uz Kupu. Originalne Kranjske kobase iz Hrvaške, u kombinaciji s Unionom, otjerale su glad, a kako je naš Pinda, čovjek od povjerenja, ostao bez šešira, ostat će vječita tajna.

2013-05-183Odmoreni i siti nastavili smo naše putovanje kroz kanjon Kupe. Sljedeći predah nam je podario naš Željko, zapravo njegov bratić. Oprosti Željko, zaboravih imena naših domaćina, ali sve nas je počastio birom i slanom štrudlom od sira, pa mu se ovim putem još jednom zahvaljujemo. Morat ćemo doći još jednom…

U Hrvatsku smo se vratili kod Broda na Kupi. Do kraja našeg putovanja ostalo je još samo 10-tak km, ali i veliki uspon od 10 ili više %. Tu je pala odluka da se iskusni biciklisti ne muče i po njih se otišlo vozilima, dok je jedan ne mali broj biciklista, koji se još moraju dokazivati, hrabro i borbeno navalio na pedale i na biciklima se dovezli u Delnice, na početnu i završnu točku naše turneje.

Slijedila je oproštajna runda i pozdrav sa domaćinima, uz obećanje o ponovno druženju na nekim idućim biciklijadama. U Karlovac smo se vratili umorni ali sretni i ispunjeni doživljajima s još jednog od legenarnih, biciklističkih putovanja Pedale Laganini.

Pozdrav svima i vidimo se na slijedećem!

PS: javite Pindi da je šešir viđen kod Ozlja…možda je zapeo na brani!

 Izvještaj sastavio: Mladen Trpčić

Galerija slika: Izvor Kupe 2013.

Ruta: Link