Jednodnevna putovanja za članove kluba 2021.

15.05.
19.06.
24.07.
21.08.

Zagorski dvorci
Tulove grede
Goranska 2 jezera
Banijska istraživanja

Biciklijade 2021.


21.03.   
Proljetna biciklijada
03.06.    Tijelovska biciklijada
22.06.    Putevima 110 brigade
------    Od Korane do Skradske gore
11.07.    Karlovačke 4 rijeke
7.-8.08.  Županijska biciklijada
03.10.   Cetingradska osmica

Višednevna putovanja za članove kluba 2021.

23. - 25.04.
17. - 18.07.
18. - 19.09.
Parenzana - Pula
Vršič i dolina Soče 
Pedale idu na more
MARATONI:
26. - 29.08. 

28.08.
Karlovački
Breveto 1000 km

Breveto 200 km

Obavijesti

REDOVNE KLUPSKE VOŽNJE
Subotom i nedjeljom, s polaskom u 08,00 h iz Haulikove (caffe bar 'Libero').

Tulove grede – Majstorska cesta

SRK PEDALA-LAGANINI organizira 19.06.2021. godine (subota) jednodnevno kružno biciklističko putovanje:

- Tulove grede – Majstorska cesta –

I 2021. godine SRK Pedala Laganini organizira jednu biciklijadu po „bijelim cestama“. Ovaj put na južnom Velebitu. Plan puta je da se u ranim jutarnjim satima krene iz prostorija kluba iz Luščića autocestom do izlaza u Svetom Roku. Start biciklijade bi bio kod hostela Sveti Rok. Od hostela bi se popeli starom Majstorskom cestom da prijevoja Mali Alan ( 9 km uspon ) i dalje bi se spustili do spomen kapelice i do parkirališta pod Tulovim gredama gdje bi bilo prvo stajanje.

Slijedio bi kratki planinarski uspon na Tulove grede, ručak i povratak nazad na cestu i biciklima spust prema kapelici Damira Tomljanovića Gavrana i spust do crkve Svetog Frane. Nakon toga dalje ide spust do ulaza u tunel Sveti Rok sa morske strane i dalje sve do Zatona Obrovačkog.
Nadalje slijedi kraći ravni dio do ponovnog uspona na Velebit ( 9 km uspon ) do vrha pored odašiljača „Ćelavac“. Nakon toga ponovni spust u Gračac i ravnicom do hostela Sveti Rok.
U Svetom Roku bi bicikle utovarili nazad u kombi i uputili se automobilima u Udbinu na Crkvu hrvatskih mučenika gdje bi imali kratki obilazak.
Od crkve dalje se ide državnom cestom D1 do prostorija kluba gdje bi došli u kasnim večernjim satima.

 Tulove1

Tulove2

PLAN PUTA (74 km):

Karlovac – Sveti Rok (autom 180 km)     06:00 – 08:00 (120 min)
Sveti Rok – parking Tulove grede 19 km   08:00 – 10:00 (120 min)
Tulove grede - hodnja   10:00 – 13:00 (180 min) hodnja i ručak
Tulove grede – kapelica Damira Tomljanovića  
Gavrana – crkva Svetog Frane – Zaton Obrovački  
17 km 13:00 – 15:00 (120 min)
Zaton Obrovački – Velebit vrh Ćelavac 14 km     
15:00 – 16:00 (60 min) 30 min odmor
Velebit vrh Ćelavac – Sveti Rok 24 km     16:30 – 17:30 (60 min) 30 min odmor
Sveti Rok – Udbina (autom 26 km)   18:30 – 19:00 (30 min)
Udbina – Crkva hrvatskih mučenika   19:00 – 20:00 (60 min)
Udbina – Karlovac (autom 130 km)   20:00 – 22:00 (120 min)
 
Hrana i piće:
u vlastitoj režiji

Pozivaju se biciklisti SRK „Pedala Laganini“ da razmisle o učestvovanju u biciklijadi. Biciklijada se vozi s pratnjom servisnog vozila, te je nužno da se vozi MTB ili cross biciklima, jer je jedan dio trase makadam i šumska cesta. Molimo da se svi učesnici jave najkasnije na zadnjem sastanku kluba u srijedu kako bi se znao broj potrebitih sjedala u automobilima. Kotizacija je obavezna zbog povećanih troškova biciklijade. Ista će se dogovoriti na sastanku kluba pred kretanje.

Parenzana - Pula

SRK PEDALA-LAGANINI organizira 23.04 do 25.04.2021. godine trodnevno biciklističko putovanje:

Parenzana - Pula –

24.04.2021. petak (autom 200 km):
Klub 'Pedala Laganini'   16:00
Karlovac – Rovinj (autom)     16:30 – 20:00
 
25.04.2021. petak (bicikl 71 km):
Rovinj – Buje (autom 60 km)   07:00 – 08:30
Buje – Grožnjan   8 km     
09:00 – 10:00 (20 min odmor)
Grožnjan – Livade 20 km 10:20 – 12:00 (40 min užina)
Livade – Motovun   7 km 12:40 – 13:40 (40 min odmor)
Motovun – Vižinada 13 km 14:20 – 15:30 (40 min odmor)
Vižinada – Poreč 23 km 16:10 – 17:40
 
 
Parenzana1
- Rovinj -
Parenzana2
- Buje -
Parenzana3
- Grožnjan -
Parenzana4
- Motovun -
Parenzana5
- Parenzana -
Parenzana6
- Poreč -
 

Parenzana7

Parenzana8

 
26.04.2021. nedjelja (bicikl 44 km):
Rovinj – Bale         16 km    08:00 – 09:30    (30 min odmor)
Bale – Vodnjan 10 km 10:00 – 10:40    (40 min odmor)
Vodnjan – Fažana   7 km 11:20 – 11:50    (40 min užina)
Fažana – Pula 11 km 12:30 – 13:30
Pula – Karlovac (autom 220 km)    
 
Parenzana9
- Bale -
Parenzana10
- Mate Parlov, Fažana -
Parenzana11
- Vodnjan -

Parenzana12
- Arena, Pula-
 

Parenzana13

Vođa puta:   
     

Dario Matanić
prijave zaprima vođa puta na sastanku ili kontaktiranjem na bilo koji mogući način

 

Napustio nas je Želimir Grbić, dugogodišnji tajnik SRK Pedala Laganini

Grba 1

Sa tugom obavještavamo sve članove i prijatelje naše Pedale da nas je u 66. godini napustio naš dugogodišnji tajnik SRK Pedala Laganini Želimir Grbić - Grba.
Grba je ostavio neizbrisivi trag na klub i sve nas koji smo ga poznavali. Brinuo je za sve članove, upućivao nam na pogreške koje smo radili u biciklizmu, uvijek tražeći više sa stvarnom željom da promiče biciklizam u našem Karlovcu i tjerajući našu Pedalu na nove, veće izazove.
Osmislio je mnoge već tradicionalne biciklijade i bezbroj putovanja po Hrvatskoj . Također je bio organizator mnogih višednevnih ekspedicija po Hrvatskoj i Europi nesebično davajući sebe u svim tim poduhvatima. Pronio je dres Pedale po mnogim mjestima gdje je malo klubova prošlo. Stelvio pass, Mont Ventoux, Col du Tourmalet, Galibier, Sveti Jure, Envalira, Alpe d'Huez, Šar planina, Prutaš, Prokletije, Durmitor, Cime de la Bonette samo su neki od vrhova koji su pali pred Pedalom pod njegovim vodstvom. Ta putovanja su u nama stvorile nezaboravne uspomene, doživljaje kojih ćemo se sa veseljem sjećati cijeloga života.

Grba je bio iznimno društveno aktivan u karlovačkom sportu. Svagdje i uvijek zagovarao je aktivno bavljenje biciklizmom i promičući time i svoju Pedalu za koju je živio i toliko volio. Mnogi od nas smo se i pridružili našem klubu upravo zbog njega. Sve te dosege u biciklizmu dobrim dijelom moramo zahvaliti upravo njemu.

Autor je knjige "Pedale iznad oblaka", koja će budućim generacijama prenijeti barem jedan mali dio njegove ljubavi prema biciklizmu i prirodi. Može se reći da je on taj, koji je Pedalu uistinu digao iznad oblaka te ćemo mu na tome biti vječno zahvalni.

U ime SRK Pedala Laganini, izražavamo sućut obitelji.

Naš vječni Tajniče hvala ti još jednom na svemu i neka ti je laka Hrvatska zemlja.

Grba 2

Cetingradska osmica

cetingrad1OPĆINA CETINGRAD krnjak-pedalaSRK Pedala Laganini
Karlovac

Obilježavajući Dan nezavisnosti Republike Hrvatske, pozivamo Vas u nedjelju, 03.10.2021. godine, na rekreativnu biciklijadu Općine Cetingrad i druženje u netaknutoj prirodi:

- Cetingradska osmica -

(Cetingrad – Bilo – Cetin – Cetingrad – Klokoč – Maljevac - Cetingrad)

cetingrad2

- Cetingrad - panorama -

cetingrad3

- stari grad Cetin -

cetingrad4

- crkva Uznesenja BDM -

PLAN PUTA (kružna staza - 44 km biciklom):

Okupljanje sudionika 08:00 – 09:00
Cetingrad – Batnoga – Tatar Varoš 8 km 09:00 – 09:40
Tatar Varoš – Bilo – Cetinski Varoši 8 km 10:00 – 10:40
Cetinski Varoš – Cetingrad 4 km 11:00 – 11:20 (40 min užina)
Cetingrad – Ruševica – Široka Rijeka                
12 km 12:00 – 12:40
Široka Rijeka – Maljevac – Cetingrad 12 km     
13:00 – 14:00
Ručak, druženje   14:00 – 16:00

Organizatori osiguravaju policijsku pratnju, redarsku službu i prateće vozilo, opskrbu vodom cijelim putem, te užinu i ručak za sve učesnike. Kotizacije nema.
Cijela trasa je asfaltirana, osim 200 m makadama. Lokalne ceste su uske, potreban je oprez u vožnji. Preporuča se MTB ili cross bicikl.
Svaki učesnik vozi na vlastitu odgovornost. Zaštitna kaciga je obavezna.
Poželjna je predprijava na 'Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.'.

- mapa -

cetingrad5

Opis trase:
Trasa biciklijade 'Cetingradska osmica' obilazi veći dio općine Cetingrad u 2 kruga, od kojih svaki počinje i završava u Cetingradu.
Biciklijada počinje manjim krugom (20 km), koji je po konfiguraciji teži, a ide pravcem: Cetingrad – Batnoga – Tatar Varoš – Bilo – Cetinska Varoš – Podcetin – Cetingrad.
Poslije užine (domaća masnica) slijedi veći krug (24 km), koji je po konfiguraciji lakši, a ide pravcem: Cetingrad – Ruševica – Vilin Križ – Maljevac – Buhača – Cetingrad.

Dolazak:
- iz smjera Slunja:        Slunj – Donje Taborište – Kremen - Cetingrad (17 km)
- iz smjera Vojnića:        Vojnić - Kupljensko – Johovo – Klokoč – Cetingrad (25 km)
- iz smjera V. Kladuše:    V. Kladuša – GP Maljevac – Buhača – Cetingrad (10 km)

Parkiranje i okupljanje učesnika:
- parkiralište iza Trga hrvatskih branitelja (zgrade Općine)

visinski profil 1: manji krug (20 km):
Cetingrad – Batnoga – Tatar Varoš – Bilo – Podcetin - Cetingrad

cetingrad6

visinski profil 2: veći krug (24 km):
Cetingrad – Ruševica – Vilin Križ – Maljevac - Buhača - Cetingrad

cetingrad7